https://www.youtube.com/watch?v=6jsSs_gRCr0&t=16s

TOPOGRAFIE

ORTOFOTOPLAN

Un ortofotoplan este un document intocmit pe suport aerofotogrammetric, la scara predefinta (in general 1:2000) si care reprezinta schematic numarul cadastral pe suport fotografic. Simplificat, un ortofotoplan este in realitate o harta foto care ofera informatii vizuale precise asupra numarului cadaastral pe care il evidentiaza. Acesta reprezinta o sectiunea de plan cadastral si are in componenta grafica reprezentarea imobilului pentru care este emis in raport cu cele invecinate. Pe suportul acestui ortofotoplan sunt evidentiate dimensiunile imobilului si a laturilor acestuia asa cum apar ele la data ultimei actualizari a bazei de date grafice a Autoritatii Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

NOR DE PUNCTE

Norii de puncte sunt creați de scanere 3D. În sensul larg al cuvântului, un scaner 3D este un dispozitiv care colectează coordonatele 3D ale suprafeței terenului sau ale unui obiect: automat și într-un model sistematic, cu o frecvență ridicată (sute sau mii de puncte pe secundă), cu livrarea rezultatelor (a coordonatelor) în timp real. Scanerul poate sau nu să livreze valori ale reflectivității suprafeței, ca informație suplimentară la coordonatele 3D.

CURBE DE NIVEL

Linii care unesc puncte aflate la inaltimi egale, pornind de la nivelul marii. Folosindu-le putem sa ne facem o idee despre relieful pe care il vom intalni in traseul nostru: dealuri, abrupturi, varfuri muntoase, chei etc.